Далі ви можете стати тім-лідом, а потім — головою відділу забезпечення якості (якщо Вакансія Quality Assurance Lead він є у вашій компанії). Виходить, після стандартних методик тестування в діло йдуть нестандартні. Така робота робить продукт кращим, а ще є досить творчою та цікавою. Реєструйся на безплатний марафон з тестування та заціни переваги цієї професії. Бо якщо сайт чи програму не поламає тестувальник, то їх обов’язково поламає користувач.

SMART – цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Нині за одне місце в компанії на позицію QA Manual у середньому змагаються 44 кандидати, і 5 — якщо йдеться про QA Automation. Ці показники є найвищими серед технічних спеціалістів в IT, що свідчить про неабияку конкуренцію. Певну роль у збільшенні кількості кандидатів відіграють і світчери, яких з початком повномасштабної війни побільшало. Якщо ви полюбляєте більш класичні соцмережі, і, наприклад, не можете відірватись від Інстаграму, то це не проблема – адже навіть там можна знайти необхідну інформацію. Ручне тестування – найпростіший спосіб оцінки якості програми.

Як стати QA automation engineer

Хто такий QA

Серед технічних навичок, крім загальних та специфічних технологій, потрібно знати теорію тестування, яка надасть уже відомі та перевірені часом способи вирішення класичних проблем. Іноді це краще, ніж вигадувати власні напівефективні підходи. ➖ Також робота QA-інженера принципово полягає у контролі якості результату роботи інших, що може бути важко психологічно — кожен раз вказувати іншим, що вони зробили не так. Що, звісно не є проблемою, якщо робити це професійно, маючи гарні soft skills та навички комунікації. При цьому очікування від продукту у замовника та кінцевих користувачів можуть різнитись, що є додатковим викликом.

Що таке QA і як стати тестувальником

В курсі розглядаються етапи та методи тестування, які забезпечують високу якість ПЗ. Ви дізнаєтесь, як правильно інтерпретувати вимоги до продукту, щоб розробити ефективні тестові випадки, а також освоїте розробку стратегій та планів для тестування ПЗ. Інженер QA відповідає за правильну роботу нових програмних продуктів перед їх випуском для кінцевих користувачів.

Хто такий QA

Що таке QA та як отримати професію тестувальника

З огляду на запит на автотестування, це область, яка дає можливість не лише професійно розвиватись, а й претендувати на гідну заробітну плату. До обов’язків цього спеціаліста входить розробка сценаріїв тестування, тест-кейсів, їх прогін, складання звітів про виявлені помилки (часто іноземною мовою). Автоматизатор – це та людина, яка обходить нудні тестування одним натиском клавіші. Тиць – і програма сама перевіряє правильність усіх посилань на сайті. А потім ще раз тиць – і програма тестує, чи коректно кожен з тисячі товарів додається у кошик.

Мануальний тестувальник: що він робить

Перш за все треба зрозуміти чи хочеш ти цим займатися, а вже потім йти на курси і шукати роботу. На початку базово вистачить, але в подальшому, щоб робити якісно, то мову треба знати не гірше за сусіднього девелопера. Від позиції Junior до Middle можна перейти за два-три роки.

  • «На старті важливе володіння тулзами для тестування API (Postman та SoapUI), Charles та/або Fiddler.
  • Якщо дефекти виявлені на етапі побудови дизайну, то для того, щоб їх виправити, треба не тільки змінити дизайн.
  • Щоб заробляти більше, тестувальнику потрібно освоювати додаткові чи суміжні навички.
  • І їм потрібно доводити свою цінність команді та менеджменту.
  • Враховується досвід користувача (як він звик діяти у програмах з аналогічним функціоналом).

Тобто це процес, мета якого — перевірка, чи не має дефектів програмне забезпечення. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Тестувальник» на ел.

На другому місці — аутсорсингові компанії ($2100). Різниця в компенсаціях між Manual QA й Automation QA практично непомітна в перший рік роботи, але з’являється вже впродовж другого. Так, після трьох років досвіду різниця в медіанних зарплатах фахівців цих спеціалізацій перевищує $1000. Крім того, важливі також компетенції зі сфери бізнес-аналізу та управління проєктами. Наприклад, розуміння, що таке ризики та як ними керувати (є навіть risk-based підхід до тестування), цикл розробки та ролі в ньому тощо.

Чим QA automation інженер відрізняється від ручного (manual) тестувальника? Якщо коротко — тільки тим, що останній не пише автотести, тож йому часто потрібно повторювати свій тест вручну для певного функціоналу, який може бути «слабкою ланкою». Тобто ти вже знаєш якісь проблемні моменти продукту, але щоразу перевіряєш їх фактично з нуля.

Але можна навести безліч прикладів, коли й без цих технічних знань (мереж, SQL, etc.) можна здобути роботу та навіть довго працювати. Читайте також 👇Мені, наприклад, цікаво, чи дізналася людина щось про компанію напередодні. Я завжди готуюся до співбесід, хоч і провів їх понад 100. Відповідно, коли людина приходить непідготовлена й не знає, чим займається WIX, де я працюю нині, це справляє не надто гарне враження.

Завдання оцінює вся команда, зокрема й тестувальники. І коли QA вперше на мітингу, йому складно відразу оцінити всю роботу. Адже в теорії він знає, що таке Story Points, але на практиці у кожної команди може бути своя шкала.

Навичок, які допомагають у вільному від роботи житті та навіть у випадку зміни професії. В описі часто треба надати максимум інформації про дефект та чому саме він виникає. Згадайте, скільки разів ви крутили в руці зарядний пристрій від смартфону, намагаючись зрозуміти, чому той не заряджається, а потім раптом починає працювати. Майбутнім абітурієнтам, які обирають професію та планують, де вчитися, в пригоді стане докладна покрокова інструкція «Вступ» від Education.ua.

Хто такий QA

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/